/

Om huset – Solnas nya samarbetsplats

I Solna United är varje liten detalj genomtänkt samtidigt som huset är utformat för att människor ska mötas och känna gemenskap. Dröj kvar en stund tillsammans med en kollega – eller kanske en granne – på takterrassen, i caféet eller i lobbyn. Hyresgästerna i Solna United är Arla, Visolit, Fortum, Knightec, Randstad, BMW/Hedin Bil, AGA Gas, Compu Group Medical och Sabis.

Pods – på taket och i lobbyn

I entréplan och på taket finns pods – specialdesignade inglasade rum för arbete, möten och inspiration. Podsen på taket är privata och hyrs långsiktigt, så hyresgästerna kan inreda dem efter sina önskemål och drömmar – allt från showroom till yogastudio. Undersökningar visar att utsikt ökar trivsel och produktivitet. I podsen på taket har man milsvid utsikt i en ostörd miljö. Podsen i entrén kan bokas timvis av alla i huset.

Fakta om huset

Adress:
Rättarvägen 3.

Sidoentré:
Gårdsvägen 7.

Lastkaj och garageinfart:
Gårdsvägen 7D.

Byggnation: 
Byggt och utvecklat av Skanska under 2016–2019.

Inflyttning:
Inflyttningen sker oktober 2019 – maj 2020.

Yta:
ca 32 000 kvm.

Fastighetsägare:
Skanska Fastigheter Stockholm AB.

Parkering:
390 platser i garaget.
371 cykelplatser i cykelgaraget.

Service i fastigheten:
Bemannad reception, lobby, restaurang, café, mötesrum i varierande storlekar, cykelgarage, omklädningsrum med duschar och handduksservice.

Klimatambitiöst i Solna United

Skanska Fastigheter har som mål att vara helt klimatneutrala till år 2037. Solcellsenergi i Solna United är ett steg i rätt riktning. Skanska skapar ny förnyelsebar energi med elcertifikat som inte kan säljas vidare till andra elproducenter och har tecknat ett långt avtal med Kalmar Energi. Tillsammans har Skanska och Kalmar Energi låtit bygga Törneby solcellspark i Kalmar. Som hyresgäst i Solna United kan du bidra till en miljövänligare stad.

LEED miljöcertifiering

Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) är ett internationellt miljöcertifieringssystem för byggnader. Certifieringen härstammar från USA och skapades för att strategiskt förbättra byggnaders prestanda genom bland annat energieffektivisering, minskad vattenförbrukning, minskade koldioxidutsläpp och förbättrad inomhusmiljö. Byggnader som är certifierade enligt LEED använder resurser mer effektivt i jämförelse med konventionella byggnader och förser oftast sina användare med mer hälsosamma jobb- och boendemiljöer, vilket medför högre produktivitet, hälsa och komfort.

Systemet är utformat som ett poängsystem med vissa obligatoriska krav och erhåller tre certifieringsnivåer: silver, guld och platina. Granskningen sker av en oberoende tredje part som heter Green Building Certification Institute. Målsättningen är att Solna United ska certifieras som LEED Platina.

Arkitektur

Redan på arkitekterna Tengboms ritbord definierades omsorg och gemenskap som värdeord för Solna United. Lobbyn med café och restaurang erbjuder ytor som uppmuntrar människor att dröja kvar och umgås. Pods, konferensrum och takterrasser är andra utrymmen utformade för att främja möten. Varje liten detalj – ledstänger, sittdynor och handtag – är noggrant utvalda.

Planritningar

Plan 9
X
Loungen
Lediga pods

Loungen

Det går att boka loungen på podvåningen för event eller gästspel. Överenskommelse görs med Sabis och erbjudandet är exklusivt för de som hyr en pod på taket.

Vill du hyra en pod?

Det finns fortfarande lediga pods på taket att hyra. Podden blir er egen och ni kan inreda den efter behov och smak. Kontakta Skanska för mer information. Läs mer här. 

Plan E
X
Hiss
Konferensrum Square
Konferensrum Park
Konferensrum Arena
Pod Clipper
Pod Darley
Café Petite Sabis
Reception
Restaurang The Market
Lounge i konferensutrymmet
Lobby

Hiss

Här tar besökarna hissen ner till garaget eller upp till specifik kontorslokal eller till taket.

Konferensrum Square

Det kvadratformade rummet ger goda förutsättningar för att möbleras på olika sätt. Rummet passar bra till workshops eller mindre konferenser. Boka via Sabis. Platser: Beroende på önskad sittning upptill 45 personer. Pris: På förfrågan.

Konferensrum Park

Park är ett rektangulärt konferensrum som blickar ut över gröna Fröparken vilket medför ett roingivande intryck. Boka via Sabis. Platser: Beroende på önskad sittning upptill 39 personer. Pris:  På förfrågan.

Konferensrum Arena

Här finns tillräckligt med plats för att välja mellan olika alternativa sittningar, såsom biosittning, skolsittning, U-sittning eller gruppsittning. Boka via Sabis. Platser: Beroende på önskad sittning upptill 80 personer. Pris: På förfrågan.

Pod Clipper

Clipper erbjuder en rektangulär sittning för 8 personer. Här finns en stor skärm för att du enklare ska kunna visa och dela ditt arbete med andra. Boka via Sabis. Observera att endast hyresgäster kan boka en pod.
Platser: 8 st, Pris: 150 kr/timme

Pod Darley

Darley är möblerat med ett runt bord för sju personer. Här inne hittar du också en whiteboard och skärm, vilket gör rummet passande för kreativa möten eller brainstorming. Boka via Sabis. Observera att endast hyresgäster kan boka en pod.
Platser: 6 st, Pris: 150 kr/timme

Petite Sabis

Petite Sabis Café & Take away har ett brett utbud av mat och dryck. Här kan du köpa ditt baristakaffe eller nypressade juicer och smoothies. Köp med färska kanelbullar och croissanter till kontoret, eller stanna kvar i caféets egen mysiga lokal.

Reception

Innanför huvudentrén hittar du receptionen. Värden i receptionen hjälper gärna till om du eller dina besökarna skulle behöva hjälp med navigering i huset, bokning av taxi eller har frågor om några av de allmänna utrymmena såsom pods eller konferensrum.

Restaurang Brasserie Sabis

Brasserie Sabis är en modern lunch- och eventrestaurang med saluhallskänsla. Restaurangen har ca 350 sittplatser och inredning är av hög kvalitet vilket gör lokalen väl lämpad för middagar, fester och events. Menyn erbjuder vällagad husmanskost med en modern twist och internationella inslag.

Lounge vid stora event

Planerar ni ett stort event och behöver mycket plats? Inga problem! Det går att boka hela konferensutrymmet med lounge.

Lobby med stil

Här finns gott om utrymme att slå sig ner i en av de väl utvalda sofforna eller dröja kvar vid ett bord i den trivsamma miljön. Umgås med kollegan över en kopp kaffe innan nästa möte eller arbeta på egen hand.

Lobbyn går också bra att boka för event. Kontakta Sabis för mer information.

Plan EC
X
Hiss
Pod Effie
Café Petite Sabis

Hiss

Här tar du hissen till garget, kontorslokalerna eller taket.

Pod Effie

Effie är det mer avslappnade alternativet av poddarna. Slå dig ner i soffan eller i en av fåtöljerna för det informella mötet. Även i Effie finns en skärm om det skulle behövas. Boka via Sabis. Observera att endast hyresgäster kan boka en pod. Platser: 6 st

Petite Sabis

Petite Sabis Café & Take away har ett brett utbud av mat och dryck. Här kan du köpa baristakaffe eller nypressade juicer och smoothies. Köp med färska kanelbullar och croissanter till kontoret, eller stanna kvar i den eleganta lobbyn.

Plan G4
X
Omklädesrum
Garage
Cykelgarage

Omklädningsrum

I omklädningsrummen finns dusch och rena handdukar för alla hyresgäster. För att komma in använder du samma passerkort som till entréer och trapphus.

Garage för bil

Innan du parkerar bilen, vänd dig till kontorsansvarige på din arbetsplats för att få reda på vilken plats du kan använda samt få ett parkeringstillstånd. Kör in genom garageporten på Gårdsvägen 7D där garageportarna öppnas automatiskt under kontorstid. Besöksparkerning finns i garaget under kontorstid.

Cykelgarage

Det finns två stycken cykelgarage, ett på plan G3 och ett på plan G4. Båda är utrustade med verktyg, luftpumpar och laddningsplatser för elcyklar. Cykelingången via huvudentrén på Rättarvägen 3 leder till plan G4 och garagenedfarten på Gårdsvägen 7D leder ner till cykelgaraget på plan G3.

Plan G3
X
Hiss
Garage
Cykelgarage

Hiss

Hiss till omklädningsrum, lobby och andra våningsplan.

Garage för bil

För att parkera bilen, vänd dig till kontorsansvarige på din arbetsplats för att få reda på vilken plats du kan använda samt få ett parkeringstillstånd. Kör in genom garageporten på Gårdsvägen 7D där garageportarna öppnas automatiskt under kontorstid. Besöksparkerning finns i garaget under kontorstid.

Cykelgarage

Det finns två stycken cykelgarage, ett på plan G3 och ett på plan G4. Båda är utrustade med verktyg, luftpumpar och laddningsplatser för elcyklar. Cykelingången via huvudentrén på Rättarvägen 3 leder till plan G4 och garagenedfarten på Gårdsvägen 7D leder ner till cykelgaraget på plan G3.